איפה יותר משתלם להמיר מט"ח?

עמלת המרת מטח

שאלת השאלות! כולנו רוצים ליהנות מרכישות חכמות בחו"ל ולקבל את מקסימום התמורה במטבע המקומי במדינה שאליה אנחנו טסים. אך היכן כדאי להמיר מט"ח? האם עמלת המרת מט"ח תהיה נמוכה יותר ומשתלמת בארץ, או שאולי בחו"ל? ואם בארץ, אז איפה? ואם בחו"ל, באיזה אופן? הרבה שאלות, ומדריך אחד שיעשה לכם סדר! הינה כל מה שכדאי לדעת על מזומן, אשראי, סניפי Change, עמלות ומה שביניהם בדרך אל היעד הבא שלכם.

ארץ ישראל היפה: כיצד כדאי לבצע המרות מט"ח בארץ?

נפצח בספוילר: ברוב המוחלט של המקרים יהיה משתלם יותר לבצע המרות מט"ח בישראל ולא להמתין לעשות זאת במדינת היעד. למה? מכמה סיבות:

  1. פיקוח – רוב המקומות להמרת מט"ח בארץ, כמו קניית מטח בנתב"ג או קניית מט"ח בדואר הם מפוקחים והסיכוי שתיתקלו בזיוף או נוכלים קטן מאוד. כמובן שלשם כך חשוב לעשות זאת במקום רשמי ומפוקח.
  2. ראש שקט – להגיע לחו"ל, להזמין מונית למלון ולגלות שאין לכם ולו מטבע אחד בשטרות המקומיים? כשאתם מבצעים המרות מט"ח בישראל אתם יכולים להיות רגועים – הכסף במטבע המקומי כבר איתכם!
  3. משתלם – כמובן שכל מקרה לגופו, אך ככלל ניתן לומר כי המרת מט"ח בישראל זו האפשרות המשתלמת יותר, וכי שערי המטבע נמוכים יותר.

עמלת המרת מט"ח בדואר, בבנק, ב-Change או בנתב"ג

  • דואר ישראל: קניית מט"ח בדואר זו אפשרות פופולרית מאוד, ובסניפים השונים תוכלו ליהנות משערי מטבע נמוכים ולהמיר בקלות למטבע הרצוי. עם זאת חשוב לדעת שבסניפים השונים לרוב יוצעו המטבעות הפופולריים ביותר, כמו דולר, יורו, פאונד וכדומה. בנוסף, בהמרה של סכום הגבוה מ-800 יורו, דולר או ליש"ט תקבלו הנחה.
  • בנק: אפשרות פופולרית נוספת היא לבצע המרת מטבע בבנק, עם עמלת המרת מטח הנחשבת לגבוהה יחסית בהשוואה לחלופות האחרות, אך עדיין משתלמת ובטוחה. כיצד עושים זאת? אם מתנהל בחשבונכם חשבון מטח תוכלו למשוך את הכספים ישירות משם, או כמובן למשוך מהחשבון הפעיל שלכם את הסכום הרצוי לאחר ההמרה. כדי לדעת כי עמלת המרת מט"ח המתבצעת באופן פיזי מול פקידי הבנק עומדת על 0.5%-1.8% מכלל העסקה. אפשרות נוספת היא להמיר מט"ח בכל אחד מהכספומטים ברחבי הארץ.
  • עמדות Change: סניפי הצ'יינג' פרוסים בכל רחבי הארץ ולמעשה זוהי כל תכליתם – להחליף בין מטבעות מסוגים שונים. מה חשוב לדעת לפני שמחליפים מט"ח ב-Change? ראשית, ששם כנראה תמצאו היצע גדול יותר של מטבעות ממדינות שונות. שערי ההמרה אטרקטיביים לעיתים קרובות, אך חשוב לבדוק זאת מראש וחשוב לא פחות לוודא שה-Change הנבחר לא קיקיוני ופועל תחת רישיון משרד האוצר. תוכלו לוודא זאת בכך שתבדקו שיש לסניף שאליו הגעתם מספר רישיון בתוקף.
  • Fly Money בנתב"ג: המרות מטח באמצעות שירותFly Money  זו אפשרות פופולרית מאוד להמרת מטבע, שכן זו גם דרך אטרקטיבית מבחינת המחיר וגם מבחינת הנוחות. פשוט מחפשים רכישת מטח נתבג, מזמינים באופן מקוון את הסכום הרצוי (יש יותר מ-30 אפשרויות בחירה של מטבעות שונים) והכסף מחכה לכם בטרמינל 1 או טרמינל 3 לנוחיותכם. כשבוחרים קניית מטח בנתבג, ניתן גם לפרוש את הסכום לתשלומים.

כיצד כדאי להמיר מטח בחו"ל?

כשאתם נמצאים בחו"ל, יש מספר דרכים שבהן תוכלו לבצע המרות מט"ח בדרכים משתלמות. הינה הן לפניכם:

  1. משיכת כספים בבנק

אם אתם רוצים ללכת על בטוח ולבחור בדרך האמינה והמפוקחת ביותר, משיכת כספים במטבע המקומי בבנקים בחו"ל זו הדרך לעשות זאת. עם זאת, לא תמיד זו האפשרות הזולה והנוחה ביותר, שכן סניפי הבנק השונים לא פרושים בכל רחבי הערים, שערי החליפין לא תמיד אטרקטיביים וזמני ההמתנה עשויים להיות ארוכים.

  1. המרת מט"ח בכספומט

יש לכם כרטיס בינלאומי? פשוט הכניסו אותו לכספומט בחו"ל, הקישו את הקוד הסודי שלכם ומשכו את הסכום הרצוי. הכסף ייפלט במטבע המקומי ואתם תיהנו מדרך קלה ופשוטה להשתמש בכסף המקומי – אך זו לא האפשרות הזולה ביותר כלל. לרוב תהיה עמלת המרת מט"ח שתשלמו גם לחברת האשראי, גם לבנק שלכם וגם לבנק המקומי, ובמקרים שבהם אתם מושכים כספים במדינה שבה המטבע אינו יורו או דולר, חברת האשראי שלכם תגבה מכם עמלה נוספת (על המרת המטבע המקומי ליורו/דולר ושוב לשקל).

כמובן שתוכלו לדעת מראש מה גובה העמלה וכמה בדיוק תשלמו על משיכת כסף בכספומט בחו"ל, אך המידע המופיע בחברות האשראי לא תמיד מדויק. אם תיכנסו לאתר לאומי קארד תגלו כי העמלה עומדת על 3% מהעסקה ובחברת ישרכארט וגם ויזה כאל 3.5% (נכון לכתיבת שורות אלה), אך מאחר ויש כל מיני סוגי לקוחות ולכל כרטיס יש תנאים והטבות שונים, מומלץ לקחת את המידע הזה בערבון מוגבל, או נכון יותר – להתייעץ עם הבנקאי או הבנקאית שלכם כדי להבין מה הכי משתלם לכם.

  1. המרת מטבע בבית המלון

כן, זה יקר, וכן, זה נוח מאוד – ולפעמים זו פשוט האפשרות היחידה. המרת כסף בבית המלון שבו תשהו זו אפשרות שחשוב שתדעו שהיא קיימת, כי לעיתים לא יהיו כספומטים באזור שבו תהיו, או שהשעה תהיה מאוחרת ומרכזי ה-CHANGE והבנקים יהיו סגורים.

  1. המרת מט"ח בעמדות Change בחו"ל

עמדות וחנויות להמרת מטבע בחו"ל, בייחוד בערים הגדולות, נמצאות כמעט בכל מקום ובמרכזי הערים במיוחד. זו אפשרות זמינה, נוחה מאוד וכנראה שהתהליך בה לא אורך זמן רב, לרוב. עם זאת, לא תמיד זו האפשרות הבטוחה ביותר או הזולה ביותר. בדרך כלל תוכלו למצוא המלצות ממטיילים ישראלים על המלצות ספציפיות של Change  כזה או אחר במדינות השונות, ששם שערי המטבע נוחים והשירות מפוקח, אמין ונוח.

שימו לב: אם נתקלתם בשערי מטבע נמוכים באופן חשוד, אל תתפתו לבצע המרה. תמחורים קיצוניים מאוד לרוב לא יעידו על מקום אטרקטיבי ותו לא, אלא ייתכן (וסביר למדי) שהדבר מצביע על גוף שאינו מפוקח ואינו אמין. המקומות האמינים יישארו בטווח הסביר ולא יוכלו לשבור את השוק בקביעת שערי מטבע לא הגיוניים. שימו לב לכך וכפי שהזכרנו לעיל, תמיד העדיפו לראות תעודה המעידה על כך שמדובר במקום מורשה.

מה בדבר שימוש בכרטיס אשראי?

שימוש בכרטיס האשראי ללא צורך להמיר כסף כלל או להסתובב עם כסף מזומן זו אפשרות נוחה למדי וגם נפוצה מאוד – אחרי הכל, לרובנו כבר יש כרטיס אשראי בינלאומי וכל שנותר הוא לשנן את הקוד הסודי ולגהץ בכיף. על אף שזה נוח, לא תמיד זה אפשרי ולא תמיד זה משתלם. יש מקומות רבים בחו"ל, כמו שווקים או מוניות, שעל השירות שלהם או הרכישות לא ניתן לשלם באמצעות כרטיס אשראי ויש צורך בכסף מזומן. בנוסף, חברת האשראי שלכם תגבה מכם עמלה על כל "גיהוץ" שכזה, בין 2.8%-3% מערך העסקה (על עסקאות הנעשות בכרטיס אשראי של ישרכארט, כאל או MAX, נכון לכתיבת שורות אלה). עם זאת, תמיד תוכלו להשתמש ב-Google Pay או Apple Pay ולא להזדקק כלל לקוד הסודי, לכרטיס עצמו או לשלם עמלות.

החופשה הבאה שלכם מתחילה עכשיו! היכנסו לאתר טרווליסט להשוואת מחירי טיסות, ובחרו חבילת נופש משתלמת במיוחד למגוון יעדים מובילים!