עשו זאת בעצמכם: חתונה בקפריסין

חתונה בקפריסין

איך אומרים I DO בטורקית? ואיך ביוונית? אם תבחרו לערוך נישואים אזרחיים בקפריסין, כנראה שתגלו את התשובה! אם חשקה נפשכם להצהיר על אהבתכם באופן רשמי מול ים, שמיים ועולם, במרחק שבריר-שניה-של-טיסה מחכה לכם קפריסין, אחד היעדים החמים (תרתי משמע) בים התיכון לעריכת טקסי חתונה אזרחיים. בדרך לשם תצטרכו למלא כמה טפסים, להצטייד בכמה עניינים בירוקרטיים מהבית וכמובן, אחרי שהכול נגמר (או בעצם – מתחיל!) גם לחגוג את אהבתכם בקפריסין היפה. אז איך עושים את זה נכון – ולגמרי בעצמכם? ספוילר: זה הרבה יותר קל משנדמה לכם. הנה כל השלבים לעריכת חתונה בקפריסין.

השלב הראשון: חתונה בקפריסין דורשת (גם) מסמכים ובירוקרטיה

חתונה אזרחית בקפריסין דורשת הגשת שני מסמכים חשובים:

  1. תמצית רישום

הראשון הוא מסמך הנקרא "תמצית רישום" ומקבלים אותו ממרשם האוכלוסין. מהו המסמך הזה ולמה הוא מיועד? בגדול: הוא כולל פרטים שונים הנוגעים למצבכם האישי, ועליכם גם למלא בו את המטרה לשמה אתם מבקשים אותו – ובמקרה שלנו – נישואים אזרחיים בחו"ל. לרוב יספיק הטופס הבסיסי, אך אם מצבכם מיוחד (למשל – שיניתם את שמכם, הייתם נשואים בעבר וכו') תידרשו למלא תמצית רישום מורחבת, בה תמלאו את פרטיכם המלאים כולל ההיסטוריה האישית שלכם.

תוכלו להגיש בקשה להנפקתו באמצעות אתר האינטרנט של רשות האוכלוסין, ללא עלות. חשוב לקחת בחשבון שעד שהמסמך יגיע אליכם בדואר פיזית יחלפו שבוע או שבועיים וכי המסמך יגיע לכתובת השמורה בתעודת הזהות שלכם. 

  1. דרכון ישראלי

חתונה אזרחית בקפריסין דורשת הצגת מסמך נו��ף: דרכון ישראלי בתוקף למשך חצי שנה לפחות. זאת אומרת שמרגע הכניסה לקפריסין ועד שתעזבו, עליכם "לשריין" חצי שנה של דרכון בתוקף. 

  1. מסמכים נוספים בעת הצורך

לצד שני המסמכים הבסיסיים הללו, יש מקרים שבהם תידרשו להציג מסמכים נוספים:

  • תעודת לידה – כדי להוכיח את גילכם, רוב הרשויות בקפריסין יסתפקו בתאריך הלידה כפי שהוא מופיע בדרכון ובמסמך תמצית הרישום, אך יש רשויות ועיריות בקפריסין שדווקא כן ידרשו מכם להציג גם את תעודת הלידה כהוכחה לכך שאתם בגיל המתאים. בררו זאת מראש בהתאם לעירייה שבה בחרתם להינשא. גיליתם שעליכם להציג תעודת לידה? הנפיקו אותה באתר האינטרנט של משרד הפנים. אם לא נולדתם בארץ, פנו לשגרירות ארץ מולדתכם והגישו בקשה להנפקת תעודת לידה.
  • תעודות המעידות על סיום קשרי נישואים – אם לאחד מבני הזוג יש היסטוריה של נישואים קודמים שהסתיימו מכל סיבה שהיא, יש להציג מסמכים המעידים על סיום הקשר באופן רשמי, כמו במקרה של פטירה או גירושין. את המסמכים המעידים על כך והתעודה הרלוונטית ניתן להנפיק במשרד הפנים.
מדריך חתונה בקפריסין

השלב השני: לקראת חתונה אזרחית בקפריסין מכינים את המסמכים

חתונה בקפריסין דורשת תרגום והכנה של המסמכים מעברית לאנגלית (המתקבלים לצורך נישואי תיירים, אחרת יש צורך לתרגם אותם לשפה המקומית). 

מה צריך לעשות?

  1. תרגום נוטריוני – למסמכים שהנפקתם יש תוקף משפטי ולכן הכתוב בהם חייב להיות זהה לחלוטין גם לאחר התרגום, ולפיכך יש צורך בתרגום נוטריוני – תרגום הנעשה על ידי נוטריוני או כזה שתורגם בדרך אחרת אך קיבל אישור על ידי נוטריון. יש להעביר לתרגום את כל המסמכים למעט הדרכון.
  2. חותמת אפוסטיל – את המסמכים המתורגמים והמאושרים על ידי נוטריון יש להחתים בחותמת אפוסטיל – חותמת המאשרת כי המסמכים נבדקו על ידי נוטריון וכי יש להם תוקף משפטי, ורק כך המסמכים שלכם יזכו לתוקף בינלאומי ויתקבלו ברשויות של קפריסין. חותמת אפוסטיל זמינה בכל בית משפט שלום ברחבי הארץ. 

השלב השלישי: הגשת המסמכים בעירייה הנבחרת

המסמכים שלכם חתומים ומוכנים, וזה בדיוק הזמן לבשר לבית העירייה הנבחר בקפריסין על כוונתכם להינשא במדינה, הידד! חשוב לדעת: את המסמכים מגישים רק לעירייה שבה אתם מתכננים לקיים את הטקס! 

רגע לפני שתגישו את המסמכים, ערכו בדיקה וודאו מהם המסמכים הנדרשים מכם והאם יש לאותה עירייה דרישות ספציפיות בנוסף למסמכי הבסיס (כפי שהזכרנו לעיל, בחלק מהעיריות דורשים גם תעודת לידה). 

בעת הגשת המסמכים תתבקשו למלא טופס רשמי המעיד על כוונתכם להינשא וגם הצהרה על מצבכם המשפחתי ועל כך שאתם יכולים להינשא זה לזו. המסמכים תקפים לחצי שנה בלבד, כך שאם אתם מתכננים חתונה בקפריסין לעוד זמן רב – קחו זאת בחשבון.

בקפריסין יש שני מסלולי חתונה, אחד מתאים יותר לתיירים והשני למקומיים – או לאלו מכם המתכננים לשהות בקפריסין למשך תקופה ארוכה לפני הטקס. המסלול המתאים לרוב המתחתנים בקפריסין הוא מסלול רישום מזורז, שיאפשר לכם להתחתן בסמוך לרישום (בחלק מהמקומות אפילו באותו היום ובחלק ביום למוחרת). המסלול הזה יקר יותר בהשוואה למסלול השני עליו נפרט מיד, אך הוא מתאים יותר לתיירים כאמור. המסלול השני דורש מבני הזוג להתגורר בקפריסין לפני החתונה והוא דורש לפרסם את החתונה ברבים מראש. המסלול הזה זול יותר.

השלב הרביעי: הטקס

הינה כמה דברים שכדאי לדעת על טקס החתונה האזרחית:

  1. הטקס נערך בעירייה. חתונה בלרנקה היא הפופולרית ביותר (בכל זאת עיר הבירה) אך כמובן שגם בערים נוספות ברחבי קפריסין.
  2. את הטקס עורך ראש העיר
  3. הטקס כולו, מההתחלה ועד הסוף, אורך רבע שעה בלבד
  4. ומה בטקס? הוא כולל עדים, החלפת טבעות והצהרה כי שני הצדדים מעוניינים בנישואים
  5. את הטקס מומלץ בחום לקבוע מראש עם בית העירייה הרלוונטי 
  6. בתום הטקס תקבלו תעודת נישואין רשמית, אותה תצטרכו להחתים בחותמת אפוסטיל – הפעם בקפריסין. זוהי הדרך היחידה לכך שהנישואים האזרחיים שלכם יוכרו גם בארץ על ידי משרד הפנים.

השלב החמישי: להנות, כמה שיותר!

הטקס נגמר, ואתם נשואים כדת קפריסין ולרנקה! זה בדיוק הזמן לקחת את האהבה שלכם, ואם אתם מארחים גם חברים ובני משפחה – לצאת לחגוג!

איך עושים זאת נכון? הינה שתי נקודות שכדאי לקחת בחשבון בדרך לחגיגה:

  1. מלון

ברחבי קפריסין תמצאו אינספור מלונות סופר רומנטיים, סופר מפנקים והכי הכי בלתי נשכחים שיש. רוצים שנפתח לכם את בלוטות ההרפתקה והאהבה? בבקשה! מלון The Library Hotel Wellness Retreat הממוקם בכפר קלבסוס הסמוך ללרנקה הוא מלון יוקרה מדהים השוכן באחוזת אבן עתיקה מהמאה ה-19, ותמצאו בו 3 מסעדות שונות לארוחת ערב מהממת. במלון AMARA השוכן על הים בלימסול תוכלו לשדרג את נוכחותכם הרומנטית ולקבל סוויטה עם בריכת אינפיניטי פרטית, ובמלון Anassa הממוקם בעיירה המקסימה לאצ'י תוכלו ליהנות משקט ושלווה מדהימים, באחד המבנים היפים ביותר בקפריסין ובמלון יוקרתי המיועד לזוגות בלבד.

  1. חבילות נופש משפחתיות

אם אתם חוגגים עם המשפחה והחברים, מומלץ בחום לחפש חבילות נופש משפחתיות שיאפשרו לכם לארח את כולם בכיף ובתקציב אטרקטיבי. תוכלו לשקול להתארח במלון המתאים לזוגות בלבד ולשכן את המשפחה והחברים בווילה ענקית ומפנקת, לצאת איתם להפלגה אחרי הטקס וגם לשכור מקום פרטי, רק בשבילכם, שבו תוכלו להפוך את הטקס הקצר והמתומצת שבעירייה ולהרחיב אותו על כל המשתמע מכך – עם שמלת כלה, DJ וכל הדרוש לחגיגה מהאגדות, ואם בא לכם להרכיב את החבילה שלכם לבד תוכלו פשוט להשוות מחירי טיסות לקפריסין.