לא נוסעים לפני שמבטחים: כל מה שצריך לדעת על ביטוח נסיעות לחו"ל

ביטוח נסיעות לחו ל

גם אם מעודכם לא ביטחתם שום דבר בחייכם, גם אם יש לכם ביטוח בריאות בסיסי וגם אם נדמה לכם שביטוח הוא מושג השמור לאנשים מעונבים במגדלים גבוהים – חובה עליכם לעצור בדרך לטיול הבא שלכם בכתבה שהכנו לכם ולעשות ביטוח נסיעות לחו"ל. מה זה אומר? אילו סוגי ביטוחי נסיעות קיימים? ומה ההבדל בין ביטוח כבודה לבין ביטוח ספורט אתגרי? הינה מדריך שיעשה לכם סדר ויעזור לכם לבחור את ביטוח הנסיעות המתאים לכם ביותר.

למה חשוב לעשות ביטוח לחו"ל?

כי בלעדיו, אתם עלולים למצוא את עצמכם בצרות כלכליות וחלילה גם בריאותיות. ביטוח רפואי לחו"ל, כמו גם ביטוח כבודה, מבטיח שבעת הצורך יהיה מי שידאג לכם. המזוודה הלכה לאיבוד? חברת הביטוח לצידכם. מישהו נפצע או נפגע, חלילה, במהלך הנסיעה? לא תידרשו לממן את הוצאות הטיפול. על פי סטטיסטיקות, כ-30%-50% מהנוסעים לחו"ל נדרשים להפעיל ביטוח חו"ל עקב פציעה או פגיעה במהלך הטיול.

חשוב לדעת כי כל עוד אתם נמצאים בגבולותיה של מדינת ישראל, תיהנו מהביטוח הממלכתי הניתן בחינם לכל אזרחי המדינה, אך ברגע שאתם טסים למדינה שבה אתם לא אזרחים – חשוב לעשות ביטוח נסיעות שיבטיח שתיהנו מכיסוי רחב בהתאם לצורך שלכם, לטיול ולמאפיינים הייחודיים לכם.

זה לא אומר שבהכרח תיאלצו להפעיל את הביטוח ויכול להיות בהחלט שתחזרו הביתה אחרי הטיול ותגלו ששילמתם "לחינם" – אך אתם חייבים לשקול בכובד ראש להשקיע בביטוח פרטי, וכך תבחרו אותו נכון.

ביטוח חו"ל: סוגי הביטוחים

לצד ביטוח נסיעות לחו"ל הפרטי של חברות הביטוח, יש גם ביטוח לחו"ל שמציעות חברות האשראי וביטוח של קופות החולים. אם השיקולים שלכם הם בעיקר כלכליים, חשוב לדעת כי לא תשלמו בהכרח פחות על ביטוח דרך חברת האשראי או קופת החולים, וזה גם לא אומר שהוא יהיה בהכרח פחות טוב – אם כך, מה הסוד? הכול מתחיל וגם נגמר בהתאמת ביטוח חו"ל לצרכים המדויקים שלכם. 

מבט מלמעלה – מה כלול ומה כרוך בתוספת תשלום?

הינה מה שתמצאו בפוליסות הביטוח השונות: כיסוי בסיסי, כיסוי רפואי (והרחבות הכוללות הטסה רפואית וכן שירותי איתור וחילוץ) והרחבות נוספות הכרוכות בתוספת תשלום:

  • ביטוח כבודה – במקרה של אובדן או גניבת המזוודה שלכם ובמקרה שמכל סיבה שהיא המזוודה שלכם לא הגיעה לשדה התעופה במדינת היעד (גם אם מדובר בקונקשן), תוכלו לקבל על כך פיצוי מחברת הביטוח. חשוב לדעת שבמקרה בו יש צורך להפעיל את הביטוח, המשטרה המקומית חייבת לאשר את העובדה שאכן המזוודה אבדה או נגנבה, אחרת לא תקבלו פיצוי מחברת הביטוח. בנוסף, ניתן להוסיף ביטוח גם עבור טלפון נייד, מחשב נייד, מצלמה או רכוש יקר ערך נוסף והדבר כרוך בתשלום נוסף המתווסף לפרמיה. 
  • שינוי אורך הנסיעה – במקרה של בעיה רפואית המאלצת אתכם לבטל או לקצר את הנסיעה וכך להפסיד כספים שהושקעו בטיסות, מלונות וכספים נוספים שהושקעו בטיול, תוכלו לקבל החזר מחברת הביטוח על ביטוח ביטול נסיעה – אך ורק אם מצבם הבריאותי של הנוסעים היה תקין לפני הנסיעה.
  • ביטוח ספורט אתגרי – נוסעים לסקי או חולמים על טרק בנפאל? חשוב שתבטחו את עצמכם. ביטוח ספורט כולל על פעילויות של ספורט אתגרי או אקסטרימי כמו ספורט ימי, טיפוס, יציאה לטרק וכדומה, ועל פעילויות ספורט חורף, כמו אופנועי שלג, ביטוח סקי, סנובורד ובניית איש שלג (סתם, את האחרון אתם יכולים לעשות חופשי). לכן, גם אם אתם לא נוסעים בהגדרה לטיול ספורט אתגרי או מאומץ מדי, אם אתם יודעים שהוא עשוי לכלול פעילות שכזו (גם אם מדובר בנסיעה על אופנוע ים בעיירת חוף) – חשוב להיות מכוסים כדי שתקבלו החזר על הוצאות רפואיות, אם חלילה יהיו.
  • איתור וחילוץ – ברוב הפוליסות תגלו כי שירותי האיתור והחילוץ כלולים במחיר הפוליסה הבסיסית או מתווספים אל הפרמיה במחיר נמוך שאינו מייקר מאוד את העסקה ולכן מוטב להשאיר את הכיסוי ולשלם את התוספת.

ביטוח רפואי לחו"ל: פוליסות נוספות

בני ובנות גיל הזהב, חולים כרוניים או תרמילאים יזקקו לפוליסת ביטוח מותאמת אישית, פשוט כיוון שמדובר בפוליסות מורכבות יותר. במקרה כזה אל תסתפקו בפוליסה הבסיסית ומומלץ לבצע הרחבה בשיתוף איש מקצוע שיבין את הפרטים האישיים שלכם ויתאים את הפוליסה אליכם.

ביטוח נסיעות לחו"ל: כיסוי מלא או בתוספת השתתפות עצמית?

יש ביטוח נסיעות לחו"ל הדורש השתתפות עצמית בעת הפעלתו ויש ביטוחים המכסים באופן מלא את המבוטחים, ללא דרישה נוספת לתשלום. ההפרשים עשויים להיות משמעותיים אם תאלצו להפעיל את הביטוח ולכן חשוב מאוד לבדוק זאת מראש ומומלץ בחום להשוות את מחירי הביטוח רק לאחר שלוקחים גם את המשתנה הזה בחשבון.

שימו לב לתאריכי הנסיעה

רגע לפני שאתם סוגרים ביטוח לחו"ל, ודאו היטב שכל הפרטים שהזנתם נכונים – ולא פחות חשוב – שתאריכי הנסיעה שלכם נכונים. חשוב לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל  הכולל את כ-ל תאריכי הנסיעה – מהרגע שאתם יוצאים מפתח הבית לשדה התעופה ועד שאתם חוזרים הבייתה בתום הטיול, גם אם זה אומר שתשלמו על יום נוסף כי אתם חוזרים הביתה אחרי חצות הלילה.

שאלות נפוצות על ביטוח נסיעות

  • האם אפשר לבטח ביטוח נסיעות מראש למניעת ביטולים יקרים במידת הצורך?

כן, ניתן לבטח את עצמכם בביטוח נסיעות לחו"ל כשלושה חודשים מראש לפני תאריך הנסיעה המדובר. למרות שהביטוח עצמו הוא עבור הזמן המוגדר של הנסיעה, אם חלילה יקרה דבר מה שבעקבותיו תאלצו לבטל את הטיסה והמלון ממש לפני הנסיעה או במהלכה, תהיו זכאים להחזרים כספיים עבור הטיסה והמלון פחות ההשתתפות העצמית המופיעה בתנאי הפוליסה.

  • לא הרגשתי טוב ונאלצתי לבקר רופא במהלך הטיול, מה עלי להגיש לחברת הביטוח?

רק בריאות! כדי לקבל החזר על הביקור, שמרו את כל המסמכים שתקבל�� מהרופא, כולל הפניות, מרשמים וכדומה. 

  • איך אדע אם כדאי להוסיף הרחבות לפוליסה?

מאוד תלוי במצב האישי שלכם. נשים בהיריון, אנשים הנוטלים תרופות באופן קבוע, אנשים שאופי הטיול שלהם מאתגר יותר או אם הכבודה שלכם יקרה לכם – כל אלו הם פרמטרים המצדיקים הרחבה.

  • מה קורה במקרה של אשפוז?

חברת הביטוח חייבת לדעת על אשפוז ואפילו על הגעה למיון ללא אשפוז. הסכומים שתתבקשו לשלם אם לא תפעילו את הביטוח עשויים להיות גבוהים מאוד, ולכן חובה להודיע על כך לחברת הביטוח כדי שתוכל לטפל בתשלומים. אינכם צריכים לשאת בתשלום או לקבל עליו החזר, הדבר נעשה באופן פנימי בין חברת הביטוח שלכם לבין בית החולים. 

  • האם ביטוח רפואי כולל גם את נגיף הקורונה?

בהחלט. העולם כולו השתנה עם פרוץ מגפת הקורונה והיום כל חברות הביטוח התאימו את עצמן ל"רוח התקופה" ומעניקות כיסוי ביטוחי למי שחלה בקורונה במדינה שאליה טס.

  • הגעתי לחו"ל ונזכרתי שאני רוצה לעדכן את הפוליסה. איך עושים זאת?

אתם לא יכולים לעשות זאת. תנאי הפוליסה נקבעים מראש, ברגע שאתם חותמים על המסמכים, ולא ניתן לעדכן אותם כשמגיעים לחו"ל. זו הסיבה שבגללה חשוב מאוד לנסות ולקחת בחשבון את המשתנים השונים והמאפיינים הייחודיים לכם ולטיול שלכם ולהתאים את הפוליסה אל השניים ככל שניתן.