איך לשמור על הציוד האישי והכסף בזמן הטיול?

חגורת כסף

ארזתם יפה, לקחתם את כל מה שחשוב ואתם מוכנים ומוזמנים לצאת לטיול הבא שלכם – אבל רגע לפני שאתם הולכים להוסיף עוד כמה דפים למגירת הזיכרונות וליהנות מהאטרקציות היפות ביותר בעולם, בואו נעצור יחד בתחנה הכרחית וחשובה ונבין יחד: איך שומרים על הציוד האישי ועל הכסף שלנו במהלך הטיול? החל מפריט כמו חגורת כסף הישנה והטובה ועד לפריטים חדשניים כמו תיק נגד גניבות – הינה כל הדרכים לשמור את כל מה שיקר לנו – קרוב אלינו!

קחו רק את ההכרחי (ונעלו את כל היתר)

הדרך הבטוחה ביותר להגן על חפצי הערך בזמן נסיעה היא פשוט להשאיר אותם בבית – אך כמובן שזה לא תמיד אפשרי. מה כן כדאי לעשות? למשוך כמה שפחות תשומת לב. שקלו פעמיים אם לקחת איתכם תכשיטים יקרים או מצלמות מנקרות עיניים, ובמידת האפשר שמרו את חפצי הערך שלכם עליכם או בטווח ראייה, כל הזמן. מה לא כדאי לעשות? אל תשאירו את התיק האישי שלכם ללא השגחה, גם אם זה תיק גב נגד גניבות, ואל תשאירו את החפצים שלכם לא נעולים. 

אם אתם שוהים בהוסטל, יוצאים לסיור במוזאון או מטיילים יום שלם בחוץ ורוצים לטייל בנוחות גדולה יותר, נעלו את התיק שלכם בארונית, ואל תשכחו להשתמש בכספת שבחדר במלון (כל עוד תזכרו להוציא משם את פרטי הערך בעזיבה).

בזמן נסיעה: תמיד לשמור על קשר עין עם הציוד

המזוודה שלכם נוסעת איתכם ברכבת וחוצה איתכם את אירופה? איזה כיף! שימו לב, תמיד, שאתם יכולים לראות אותה (רלוונטי אם אתם נוסעים ברכבת או אוטובוס מטיילים) והעדיפו תמיד לקשור אותה אל אזורים ייעודיים בכלי התחבורה עם מנעול קומבינציה שירחיק כייסים אפשריים. את פריטי הערך שלכם, דוגמת מצלמה, מחשב נייד, כרטיסי זיכרון ועוד – השאירו עליכם, תמיד. 

תיק נגד גניבות – זה חשוב!

כשאתם מטיילים בחוץ, שקלו לרכוש תיק נגד גניבות שישמור על הרוכסנים שלכם סגורים ועל הכייסים רחוקים מתמיד. תיק גב נגד גניבות הוא תיק שעמיד בפני חיתוכי סכין (לא עלינו) ומורכב מכמה שכבות הגנה שלא מאפשרות לחתוך אותו בהינף חפץ חד (ומחשבה רעה במיוחד של איש שרוצה את הכסף שלכם). בנוסף, תמצאו בתיק שכזה שלל מקומות אחסון – גלויים וסמויים, שמהם תוכלו לשלוף במהירות את מבוקשכם, בלי להוריד את התיק מהגב! גאוני, לא? בהחלט! ולכן מומלץ לשקול בחום להצטייד בתיק שכזה, בייחוד אם אתם מטיילים לא מעט. אחרון חביב – בתיק נגד גניבות לרוב יש תא נוסף הממוקם בחלקו האחורי והפנימי של התיק, שבו כדאי לאחסן את כל פריטי הערך שאתם לא משאירים במלון וצריכים לקחת איתכם – אך בבטחה.

חגורת כסף, בארנק ואפילו בתוך ספר: פצלו את חפצי הערך 

מיקמתם בבטחה בתוך חגורת כסף את כל המזומנים? זה נהדר ובטוח – אבל לא מספיק. את כל הכסף המזומן שלכם וגם את כרטיסי האשראי כדאי לחלק ולפצל בכמה מוקדים. שמרו בארנק כרטיס אשראי אחד ומעט מזומן (רק מה שאתם חושבים לבזבז באותו יום), הכינו ארנק שני עם כרטיס אשראי נוסף אם יש לכם וכסף מזומן נוסף והחביאו את רוב הכסף במוקד נסתר נוסף – ויצירתי! עד כמה יצירתי? בואו נגיד שדפי הספר שלכם ישמחו לקבל לחיקם כמה שטרות מרשרשים, וגם דיאודורנט ריק מתוכן יהיה מקום מעולה שכייסים סוררים לא יחשבו לחפש בו.

על הגוף ובתוך המחשב: שמרו על הדרכון ועל תעודת הזהות מכל משמר

אם יש שני פריטים שאתם חייבים לשאת עליכם בכל זמן לאורך הטיול ולא להיפרד מהם עד שתחזרו הביתה בבטחה, הרי שאלו הם תעודת הזהות והדרכון שלכם. במדינה זרה, הדרכון הוא חברכם הטוב ביותר! אם תאבדו אותו, אתם עלולים למצוא את עצמכם בתסבוכת בינלאומית לא קטנה, ולכן מומלץ להקדים תרופה למכה (ועוד איזה מכה) ופשוט לשמור על המסמכים הללו קרוב אליכם. חגורת כסף לרגל, חגורת בטן לכסף וכל חגורת כסף נסתרת תעשה את העבודה מעולה, וכדי להיות בטוחים ושקטים לגמרי – שמרו עותק דיגיטלי של המסמכים הללו בטלפון שלכם או במחשב הנייד. כדי להבין איזו חגורת כסף מתאימה לכם, פשוט חשבו על כמות הכסף המזומן שתצטרכו לשאת וחשבו על הנוחות האישית שלכם – אם נוח לכם יותר לשאת אותה מתחת לבגדים רכשו חגורת בטן לכסף ואם מתחת לג'ינס – חגורת כסף לרגל תהיה פתרון מצוין (ולרוב גם תכיל יותר מהחגורות האחרות).

הדור הבא של חגורות הכסף – מעקב טכנולוגי

אחד הפריטים החשובים ביותר שתרצו להגן עליהם בטיול שלכם הם המכשירים האלקטרוניים שלכם – ולא משנה אם אתם משתייכים לאסכולת האייפון או האנדרואיד, אתם בהחלט רוצים לשמור על המכשיר שלכם קרוב ללב. משתמשי אפל יכולים להשתמש באפליקציית Find My כדי לעקוב אחר המכשירים שלהם (iPhone, iPad, AirPod, Mac וכו'), ומשתמשי אנדרואיד יכולים להתקין את אפליקציית Google Find My Device .

במקרה שתגלו שאחד המכשירים שלכם נעלם, תוכלו לצפות בכל המכשירים על גבי המפה או לבקש מהאפליקציה להשמיע צליל שיסייע לכם לאתר את המכשיר הנעלם. אם מוצרי האלקטרוניקה שלכם בכל זאת הגיעו לידיים הלא נכונות, חלילה, תוכלו למחוק מרחוק את הנתונים האישיים שלכם או פשוט לנעול אותם.

משתמשי אפל יכולים גם לצרף AirTag לתיקים ולמפתחות כדי לעקוב אחר מיקומם המדויק, וכך לדעת האם המזוודה שלכם פספסה טיסת המשך, או אם התיק שלכם נמצא בדיוק במקום ששכחתם אותו בו במסעדה או שגנב שפל הניח עליו את ידיו.

המצלמה: חברתו הטובה ביותר של המטייל

מצלמה היא פריט קצת מאתגר, כי מצד אחד אתם לא יכולים (או רוצים) להשאיר אותה במלון ומצד שני היא לגמרי פריט שקורץ לגנבים באשר הם. אז מה עושים? מפעילים את שיקול הדעת ודואגים שהמצלמה תמיד (אבל תמיד) תהיה על גופנו, ולעולם לא מחוץ לשדה הראייה שלנו. לצד כייסים וגנבים, יש עוד פגע רע שעלול לחבל במצלמה יקרת הערך שלכם – מזג האוויר! מומלץ להשקיע בתיק מצלמה מרופד עם מגן גשם שיגן על הציוד שלכם מפני גשמים, מהמורות בדרך והשמש הקופחת.

התכוננו לתרחיש הגרוע מכל: ביטוח לחפצי הערך שלכם

אם יש לכם חפצי ערך שאתם באמת דואגים להם וממש לא רוצים שיאונה להם כל רע – השקיעו בביטוח רכוש. בדקו את פוליסת הביטוח שלכם ובדקו מה היא מכסה ובאילו תנאים, בחנו את תנאי ההשתתפות העצמית (למקרה שתצטרכו להגיש תביעה) כיוון שלא כל דבר מכוסה מראש. כך למשל, אסונות טבע או גניבה עשויים להיות מכוסים במסגרת הפוליסה, אך אם חלילה תפילו את המצלמה שלכם בטעות – לא בטוח שהביטוח ישתתף בעלות הנזק. לפעמים יש גם פוליסות המכסות באופן ספציפי פריטים מסוימים – כמו מצלמה, מחשב נייד וכדומה. גם כאן, מומלץ בחום להבין מה מכוסה, מה תנאי הפוליסה ובאילו מקרים תקבלו החזר.

השוו דילים לחו"ל או טיסות לחו"ל בטרווליסט ותהנו מחופשה בטוחה.